Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NPSS traži adekvatnu kaznu za napadača na policijsku službenicu

Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) danas je osudio napad na koleginicu koji se dogodio u Novom Sadu i zatražio adekvatnu kaznu za počionioca.

Sindikatu ocenjuje da Tužilaštvo treba da uzme u obzir da svojim sporazumima s huliganima i kriminalcima ozbiljno pospešuje kriminal i utiče na celokupnu bezbednost građana.

"Naročito ovim devijantnim pojedincima ide u prilog kada njihovi napadi na policijske službenike, odnosno one koji predstavljaju državu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne prođu sa adekvatnom kaznom. Dakle jasno se šalje poruka da možete ugroziti bilo čiji život bilo kada, jer za to nećete ili ćete minimalno odgovarati", saopštio je NPŠ.

Po prijavi građana da ih na Železničkoj stanici u Novom Sadu uznemirava muškarac prva je na lice mesta stigla policijska službenica, koju je napadač udario više puta u glavu i naneo joj teške telesne povrede.

Patrola je posle toga privela dvadesetpetogodišnjeg K.P. iz okoline Vrbasa, a povređena policijska službenica je prevezena u Klinički centar na odeljenje hirurgije.

Napadaču je određeno zadržavanje do 48 sati, a na teret mu se stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Napad na policijsku službenicu osudio je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da očekuje da društvo i država pošalju snažnu poruku da su ;potpuno nedopustivi napadi na policajce koji se bore da bi Srbija bila bezbedna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.