Stefanović: Najteža kazna za napadače na policajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Najteža kazna za napadače na policajku

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje osudu pravosudnih organa izricanje najteže kazne za sve koji se drznu da napadnu pripadnika policije.

Stefanović je gostujući na Pink tv to rekao povodom jučerašnjeg povređivanja policajke u Novom Sadu, koja je dok je obavljala svoju dužnost zadobila teške povrede glave.

Reč je, rekao je ministar, o policajki Mariji Mariniković, kojoj on pruža punu podršku.

"Sve ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je upozorenje. to je ono o čemu sam govorio, da oni koji vode kampanju protiv policajaca misle da će time da naprave neku štetu vladi ili MUP-u. Važno je da građani shvate da policija ne može da bude meta napada i ja to kao ministar neću tolerisati", rekao je.

Policajci se, dodao je, ne smeju stavljati u kontekst koji ih dovodi u situaciju koja potpiruje mržnju protiv njih.

"Naš posao je da damo podršku jer oni rade jedan težak posao i ovom prilikom podrška za Mariju. Oni moraju da osete podršku i države I društva i kao ministar ću uvek biti uz policajce . Nisu ni policajci bezgrešni, ali tada se primenjuje zakon i neću dozvoliti da se policajci unapred osuđuju", poručio je Stefanović.

Očekuje, istakao je, oštru osudu pravosuđa i izricanje najteže kazne za one koji napadaju pripadnike policije, što treba da bude signal da ovako nešto ne sme da se događa.

Govoreći o radu resora na čijem je čelu u proteklih 100 dana rada vlade, Stefanović je rekao da je MUP radio dobro ne samo u poslednjih 100 dana, već i celu ovu godinu u kojoj je razbijeno 11 organizovanih kriminalnih grupa i zaplenjeno 308 komada oružja.

Ministar je istakao da je policijski posao veoma složen, da zahteva ogroman rad i velika odricanja da bi sve bilo po zakonu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.