NIKOLIĆ: ŠTA ĆE REĆI TADIĆ AKO KAŽU

Izvor: Kurir, 31.Jul.2011, 02:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ: ŠTA ĆE REĆI TADIĆ AKO KAŽU

BEOGRAD- Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić zatražio je od predsednika Srbije Borisa Tadića da saopšti kakav će biti njegov stav ukoliko Evropska unija zatraži priznavanje Kosova i Metohije kao uslov za evropske integracije.

On je kazao da je nedavno dao intervju u kome mu je eksplicitno bilo postavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pitanje kako će u tom slučaju reagovati SNS.

"Odgovorio sam da prekidamo odnose sa EU onog časa kada postavi uslov priznanja Kosmeta kao uslov za integracije", rekao je Nikolić.

On je dodao da je to neko protumačio da je logično da na vlasti i dalje bude aktuelna vladajuća većina, jer jedino ona može imati podršku Evrope.

"Zato bih voleo da predsednik Republike kaže da znam njegov stav o neprihvatljivosti nezavisnosti Kosova", rekao je Nikolić.

On je primetio da je tekst Deklaracije koji je pred poslanicima prvi tekst u kojem on ne prepoznaje rukopis Borisa Tadića.

Polemika Nikolića i Todorovića

U debati tokom večerašnje rasprave u parlamentu lider radikala Dragan Todorović je optužio lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da je lagao kada je govorio da je Vojislav Šešelj pokušao dva puta da ga ubije, kao i da se zbog te laži kasnije sakrio iza poslaničkog imuniteta.

Todorović je takođe rekao da se radikali u parlamentu bore da se učini sve što je do njih da zaštite interese Srbije i njenih građana, upitavši Nikolića za šta se on bori.

"A za šta se boriš ti Tomislave? Optužuješ sada Borisa Tadića pred istim gazdom, jer ti je stalo do njihove podrške.... do 2008. nisi se borio za podršku EU, borio si se za podršku srpskog naroda, e u tome je razlika između nas i tebe", rekao je Todorović.

Nikolić mu je odgovorio da se "svi mi borimo za podršku građana Srbije, samo ja se za nju borim uspešno, za razliku od vas koji odavno ne znate za cenzus na izborima na kojima se pojavite godinama".

"Što se tiče ubistva i optužbi da je spremano, ja sam saznao od Borisa Tadića, a vi na sednici Odbora za bezbednost gde su vam to potvrdili direktor policije i BIA-e.

Nikolić je kazao da bi ih tužio zbog uvreda, ali da je on miroljubiv čovek koji ne volid a se tuži.

"Ja sam iznad toga i gledam kakao da pobedimo DS, a vi samo gledate kako ćete da budete bolji od nas makar DS ostala sto godina na vlasti", poručio je Nikolić zapitavši:"Zar ste zaboravili šta smo govorili o onima koji ne osvajaju glasove - da ste dobri, lepi i pametni samo vas narod neće.

Mirović: Američka administracija neprijatelj Srbije

Poslanik SRS Dejan Mirović ocenio je, u debati u srpskom parlamentu o situaciji na Kosovu i Metohiji, neozbiljnom izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da je ambasador SAD na Kosovu protiv pozicija Srbije, dok je ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik "naš prijatelj".

On je od predsednika Tadića tražio odgovor šta će Srbija uraditi ako Evropski savet u skladu sa Lisabonskim ugovorom donese odluku da je uslov za integracije Srbije u EU priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države.

Mirović je rekao da SRS smatra da je američka administracija neprijatelj Srbije poslednjih 20 godina.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.