NEVIĐENO LICEMERJE ZAPADA! Brane odluku Prištine da pristupi Savetu Evrope, dokumenti NE VAŽE ako su u interesu Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2022, 14:37

NEVIĐENO LICEMERJE ZAPADA! Brane odluku Prištine da pristupi Savetu Evrope, dokumenti NE VAŽE ako su u interesu Srbije

Prošlog septembra, uoči godišnjice Vašingtonskog sporazuma, Stejt department je direktno ohrabrio Beograd i Prištinu da nastave da sprovode moratorijum na pitanja koja komplikuju napredak u tehničkim oblastima.

Lažna država Kosovo podnela je prijavu za članstvo u Savetu Evrope, čime je brutalno prekršila Vašingtonski sporazum.

Beograd i Priština su 2020. godine u Beloj kući, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u prisustvu tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, između ostalog potpisali i jedan paragraf koji se odnosi na moratorijum na traženje članstva u međunarodnim organizacijama, odnosno na kampanju za povlačenje priznanja.

Stejt depratment je u kratkom odgovoru na upit Glasa Amerike naveo da je moratorijum bio osmišljen da bi se "proširio prostor za razgovor i kompromis" između tzv. Kosova i Srbije, za koji "veruju da je u strateškom interesu obe zemlje".

- Kosovo i Srbija su suverene zemlje koje imaju pravo da odrede sopstvene spoljnopolitičke prioritete - naveo je portparol Stejt departmenta u pisanom odgovoru za Glas Amerike, povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je tzv. Kosovo, zahtevom da se pridruži Savetu Evrope, prekršilo odredbe Vašingtonskog sporazuma.

Očigledno je da pravila i potpisani dokumenti važe samo kada i ako se mogu iskoristiti protiv interesa Srbije!

Podsetimo, predsednik Vučić je juče podsetio na kršenje Vašingtonskog sporazuma od strane Prištine, naglašavajući da su pre toga prekršili i Briselski sporazum, te da Rezoluciju 1244 nikad nisu poštovali.

- Predat je zvaničan zahtev takozvanog Kosova u Savet Evrope i time je Priština dokazala da je srušila još jedan sporazum, Vašingtonski, brutalno su ga pregazili posle Briselskog, a Rezoluciju 1244 ni oni ni njihovi mentori nikada nisu poštovali - rekao je Vučić i dodao:

- U narednim nedeljama daćemo sve od sebe, da se borimo i čuvamo našu zemlju. Znate oni su mnogo jači, mislim da njihove mentore, oni koji su ih rodili. Vama je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru, a mi smo mala slobodarska zemlja koja se trudi da sačuva svoj suverenitet. Život je borba i borićemo se, nema povlačenja, nema predaje i nema sklanjanja pred ucenama i ultimatumima - odlučno je rekao predsednik.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Scenario kojim se javnost malo plaši, malo teši: Vašingtonski sporazum krše i Beograd i Priština

Izvor: Danas, 13.Maj.2022

I dok se zvanični Beograd poziva na kršenje Vašingtonskog sporazuma jer je Kosovo podnelo zahtev za članstvo u Savetu Evrope, izgleda da ga i Srbija bez pardona krši budući da je diplomatska aktivnost Srbije dovela do toga da četiri zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.