NEVIDLJIVI se VRATIO da SEJE SMRT! F117 u specijalnim operacijama na nebu iznad Sirije

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NEVIDLJIVI" se VRATIO da SEJE SMRT! F117 u specijalnim operacijama na nebu iznad Sirije

Američki nevidljivi avioni F-117 učestvovali su u tajnim vazdušnim udarima po Siriji, objavio je na Fejsbuku holandski magazin za avijaciju "Skrembl".

Prema informacijama autora teksta, najmanje četiri letelice F-117 poslate su na Bliski istok, pošto su američkoj avijaciji bile hitno potrebne. Jedan "jastreb" je učestvovao u specijalnoj operaciji i udaljio se daleko od svoje privremene baze, koja se verovatno nalazila u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Emiratima ili Kataru.

Kako se navodi, avioni su leteli iznad Sirije i Iraka noseći male bombe.

U decembru 2017. godine saopšteno je da su "jastrebovi" uočeni na nebu iznad vojne baze "Zona 51" u američkoj državi Nevada.

Podsetimo, "Lokid" F-117 "Noćni jastreb" je prvi put poleteo 1981. godine. Sredinom 2008. godine je povučen iz upotrebe, pre svega zbog pojave novijeg modela F-22.

Učestvovao je u borbenim operacijama u Panami, Iraku i na prostoru bivše Jugoslavije. U toku operativne upotrebe, avioni F-117 su imali šest udesa i jedno obaranje u borbi. Vojska Jugoslavije je prva i jedina u svetu koja je zvanično uspela da sruši avion ovog tipa, u toku NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, 27. marta 1999. godine. Uspela je da ga obori i da sruši mit o njegovoj "nevidljivosti", dejstvom 3. bataljona 250. raketne brigade jugoslovenske PVO, ruskim raketnim sistemom S-125 "neva M".

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

"CIRKON" I "SATANA" Ovo je smrtonosno oružje kojim je Putin zapretio Americi (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion koji je jedino Vojska Jugoslavije srušila "vaskrsao" u tajnim akcijama u Siriji?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2019

Američki nevidljivi avioni F-117 učestvovali su u tajnim vazdušnim udarima po Siriji 2017. godine, objavio je na Facebooku holandski magazin za avijaciju "Skrembl".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.