NEMAČKA NAJBRUTALNIJE KRŠI VAŠINGTONSKI SPORAZUM: Kosovo je u srcu Evrope i pripada Savetu Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2022, 12:16

NEMAČKA NAJBRUTALNIJE KRŠI VAŠINGTONSKI SPORAZUM: "Kosovo je u srcu Evrope i pripada Savetu Evrope"

Izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je da je stav Nemačke jasan - da je tzv. Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.

Saracin je na Tviteru napisao da je ministarki spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Doniki Gervali juče preneo podršku Nemačke kandidaturi tzv. Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Priština je 12. maja podnela zahtev za prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Savet Evrope, što je Beograd ocenio kao kršenje Vašingtonskog sporazuma.

Posle jučerašnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost šef diplomatije Nikola Selaković saopštio je da je predsedniku Aleksandru Vučiću predao note četiri države koje su povukle priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

The position of #Germany is clear:#Kosovo is at the heart of #Europe and belongs in the Council of Europe @coe. Yesterday I assured @gervallaschwarz @MFAKOSOVO our support for the membership bid!@GermanyCoE @GERonWEB pic.twitter.com/p4kNxvUODF

— Manuel Sarrazin (@ManuelSarrazin) May 14, 2022
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KOSOVO PRIPADA SAVETU EVROPE" Saracin o članstvu Prištine: Stav Nemačke je jasan

Izvor: Blic, 14.Maj.2022

Izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je da je stav Nemačke jasan - da je takozvano Kosovo u srcu Evrope i da pripada Savetu Evrope.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.