Mrkić: Dogovoreno se mora poštovati

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Dogovoreno se mora poštovati

Glavna poruka srpske delegacije na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu je da se mora poštovati i sprovesti dogovoreno u okviru briselskog sporazuma, rekao ministar Ivan Mrkić pred odlazak u Njujork.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić najavio je da će jedna od glavnih poruka srpske delegacije na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu biti da se dogovoreno u okviru briselskog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mora poštovati i sprovesti.

"Mi želimo da dubinski sagledamo izveštaj UNMIK-a, da ga procenimo i iznesemo sva naša viđenja. Ali, svakako da ćemo u svetskoj organizaciji, na najvišem mestu, ukazati da je najbitnije da ono što je dogovoreno stvarno bude i sprovedeno", rekao je Mrkić za Tanjug pred odlazak u Njujork.

"Posle potpisivanja prvog sporazuma sa prištinskim vlastima ima nekih tumačenja koja su 'stvaralačka', pa čak i 'maštovita' i ne odgovaraju slovu sporazuma", upozorio je Mrkić.

" I mi ćemo ukazati svima do to tako ne može da bude i da svako mora da poštuje ono što je potpisao", poručio je šef srpske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkić: Priština mora poštovati dogovor

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2013

- Srbija će ukazati svima da se o Kosovu može pričati samo u okviru dogovorenog briselskog sporazuma - kaže ministar spoljnih poslova Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.