Moskva: Propustili ste priliku

Izvor: B92, 23.Feb.2021, 09:03

Moskva: Propustili ste priliku

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova poručilo da su nove najavljene sankcije Evropske unije protiv Rusije nezakonite i da izazivaju razočaranje u Moskvi.

Ministri spoljnih poslova EU saglasili su se ranije juče da Brisel uvede sankcije četvorici visokih ruskih zvaničnika bliskih predsedniku Vladimiru Putinu kao odgovor na pritvaranje opozicionog ruskog lidera Alekseja Navaljnog. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je u saopštenju da je EU propustila priliku da promeni svoj kurs prema Rusiji.

Predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki kaže da nove sankcije EU neće ostati bez odgovora Rusije, prenosi Tass.

"Sankcije Evropske unije zbog slučaja Navaljni biće još jedan korak ka degradaciji odnosa sa Rusijom“, rekao je Slucki novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOSKVA: Najava novih sankcija EU Rusiji zbog Navaljnog su nezakonite i korak ka pogoršanju odnosa!

Izvor: Kurir, 23.Feb.2021

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je sinoć da su nove najavljene sankcije Evropske unije protiv Rusije nezakonite i da izazivaju razočaranje u Moskvi.

Nastavak na Kurir...

RT: Moskva „razočarana“ Briselovim „pritiskom na disfunkcionalno dugme sankcija“

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2021

Rusija je izrazila „razočaranje“ planom EU da uvede nove sankcije Moskvi zbog zatvaranja Alekseja Navaljnog, a Ministarstvo spoljnih poslova je taj potez ocenilo kao politički i nepovezan sa ljudskim pravima. EU je „propustila još jednu priliku da preispita svoj pristup odnosima sa Rusijom“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.