Mira Marković biće KREMIRANA U MOSKVI, vode se pregovori sa Marijom i Markom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mira Marković biće KREMIRANA U MOSKVI, vode se pregovori sa Marijom i Markom

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, rekao je da se sa Mirinom smrću završila jedna era.

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće kremirana u Moskvi, a još se vode pregovori sa njenom decom Marijom i Markom oko toga da li će urna sa pepelom naknadno biti prebačena u Požarevac i položena u grob pod lipom u kom počiva njen suprug - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nezvanično se saznaje.

Kao što je ranije objavljeno, njena želja je bila da je sahrane pored životnog saputnika u dvorištu njihove porodične kuće, ali je Dragoljub Kočović, predsednik Udruženja "Sloboda" i dugogodišnji Mirin prijatelj, kazao da se tome protiv njena deca.

I upravo se oko toga sada vode pregovori u ruskoj prestonici, u kojoj je u nedelju, u 77. godini preminula nekadašnja predsednica JUL-a. Lider SPS Ivica Dačić poručio je da je spreman da u dogovoru sa porodicom i "Slobodom" pruži pomoć u organizaciji sahrane.

- Njena uloga u političkom životu je bila preuveličana. Uticaj koji joj se pripisuje je bio veoma mali kod strateških odluka kakve su bile ratovi, Dejton. Njen uticaj je pojačan kada je JUL ušao u vlast, ali sve istorijske odluke su van njenog ključnog uticaja i Milošević ih je donosio sam.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TAJNI PLAN PORODICE Mira Marković će biti kremirana u Moskvi, a pepeo PODELJEN NA DVA DELA

Izvor: Blic, 15.Apr.2019

Mira Marković biće kremirana u Moskvi, a njen pepeo biće podeljen na dva dela, ekskluzivno saznaje "Blic". Prema rečima našeg izvora, deo će porodica ostaviti sebi, a deo će biti sahranjen pored bivšeg predsednika Slobodana Miloševića u Požarevcu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.