Najnovije vesti
Vesti Politika
TAJNI PLAN PORODICE Mira Marković će biti kremirana u Moskvi, a pepeo PODELJEN NA DVA DELA

TAJNI PLAN PORODICE Mira Marković će biti kremirana u Moskvi, a pepeo PODELJEN NA DVA DELA

Mira Marković biće kremirana u Moskvi, a njen pepeo biće podeljen na dva dela, ekskluzivno saznaje "Blic". Prema rečima našeg izvora, deo će porodica ostaviti sebi, a deo će biti sahranjen pored bivšeg predsednika Slobodana Miloševića u Požarevcu.

Mirjana Markovic foto Privatna Arhiva Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva
Mirjana Markovic foto Privatna Arhiva

Ovim neuobičajenim rešenjem, biće ispunjena želja udovice Slobodana Miloševića da počiva pored supruga u Srbiji, ali i želje sina Marka i ćerke Marije, koji godinama ne dolaze u Srbiju.

Kako saznajemo, kremacija Mirjane Marković biće obavljena u Moskvi tokom ove nedelje, a polaganje urne u Požarevcu u subotu, u 15 sati.

Informacije o mestu sahrane Markovićeve u poslednjih 24 časa od kako je juče umrla u bolnici u Moskvi do danas, neprestano su se menjale. Poslednja vest koju je Blic objavio je da je porodica bliža odluci da Markovićeva bude sahranjena u Požarevcu.

Međutim, posebno se ideji da joj majka počiva u Srbiji protivi Marija. Ona je glasniji protivnik od sina Marka, a izvori Blica navode da je "izričito protiv".

Grob Slobodana Miloševića
Foto: Rajko Ristić / RAS Srbija
Grob Slobodana Miloševića

- Kako bi se ispunila i Mirina želja da bude uz Slobu, ali i da deca ne budu suviše udaljena od nje, došlo se do rešenja da se pepeo podeli. Tako sada stoje stvari, videćemo da li će na tome i ostati i to biti i konačna odluka. Porodica skriva ovu mogućnost - kaže sagovornik Blica.

Spekulacije o mestu sahrane, a sada polaganja urne, oživele su priče iz prošlosti vezane za Slobodana Miloševića. Jedna od verzija koja nikad nije prestala da kruži među socijalistima je, da Milošević nije sahranjen u Požarevcu već u Moskvi.

- Jedino je Baki Anđelković tvrdio da je video Slobino telo. Još od tog vremena ostalo je da niko drugi nije video. I tada je počela ta priča da je angažovana privatna pogrebna kuća, pokojni Milošević prebačen u Moskvu, a prazan kovčeg u Požarevac. Većina nas veruje da je zaista sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, ali je i činjenica da su okolnosti ipak ostale obavijene i delom misterije i tajne - kaže visokopozicionari član SPS za Blic.

Ono što je činjenica, Mirjana Marković je nakon smrti Miloševića kao oporuku ostavila da bude sahranjena uz njega. Na nadgrobnoj ploči groba u Požarevcu pored Miloševićevog imena je i njeno sa godinom rođenja.