Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis zaprijetio Sjevernoj Koreji 'vojnim odgovorom velikih razmjera'

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Džejms Matis zaprijetio je danas "vojnim odgovorom velikih razmera" na bilo kakav eventualni napad na SAD ili njihove saveznike nakon što je Sjeverna Koreja izvela do sada najjaču nuklearnu probu.

"Bilo kakva prijetnja po SAD ili američke teritorije, uključujući Guam ili naše saveznike naići će na vojni odgovor masovnih razmjera koji će biti istovremeno efikasan i žestok", naveo je Matis govoreći ispred Bijele kuće, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rojters.

On je dodao da Vašington ne želi "totalno uništenje neke zemlje, u ovom slučaju Sjeverne Koreje, ali da kao što sam rekao imamo mnoge opcije da to učinimo".

Pjongjang je ranije danas saopštio da je detonirao unapređenu hidrogensku bombu za raketu dugog dometa, što je izazvalo burna reagovanja širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Matis zapretio Pjongjangu "vojnim odgovorom velikih razmera"

Izvor: RTS, 03.Sep.2017

Šef Pentagona Džejms Matis zapretio je "vojnim odgovorom velikih razmera" na bilo kakav eventualni napad na SAD ili njihove saveznike nakon što je Severna Koreja izvela do sada najjaču nuklearnu probu. . "Bilo kakva pretnja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.