Amerikanci prete ratom: Doći će do oružanog sukoba velikih razmera ako...

Izvor: BKTV News, 03.Sep.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci prete ratom: "Doći će do oružanog sukoba velikih razmera ako..."

Američki ministar odbrane Džejms Matis zapretio je danas "vojnim odgovorom velikih razmera" na bilo kakav eventualni napad na SAD ili njihove saveznike nakon što je Severna Koreja izvela do sada najjaču nuklearnu probu.

"Bilo kakva pretnja po SAD ili američke teritorije, uključujući Guam ili naše saveznike naići će na vojni odgovor masovnih razmera koji će biti istovremeno efikasan i žestok", naveo je Matis govoreći ispred Bele kuće, prenosi Rojters.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je dodao da Vašington ne želi "totalno uništenje neke zemlje, u ovom slučaju Severne Koreje, ali da kao što sam rekao imamo mnoge opcije da to učinimo".

Pjongjang je ranije danas saopštio da je detonirao unapređenu hidrogensku bombu za raketu dugog dometa, što je izazvalo burna reagovanja širom sveta.

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je danas da SAD razmatraju prekid trgovine sa svim zemljama koje posluju sa Severnom Korejom.

On je danas na novinarsko pitanje da li bi napao Severnu Koreju, dao kratak odgovor: "Videćemo", a to je rekao nakon što je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u razvoju oružja koje može da pogodi bilo koji deo SAD.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matis zaprijetio Sjevernoj Koreji 'vojnim odgovorom velikih razmjera'

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2017

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Džejms Matis zaprijetio je danas "vojnim odgovorom velikih razmera" na bilo kakav eventualni napad na SAD ili njihove saveznike nakon što je Sjeverna Koreja izvela do sada najjaču nuklearnu probu..."Bilo kakva prijetnja po SAD ili američke teritorije, uključujući...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Forin polisi: Povećane šanse za napad SAD na Severnu Koreju

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2017, 16:01

Šanse za američki napad na Severnu Koreju povećane su u poslednjih 48 sati, pošto je ministar odbrane SAD Džim Matis oštro reagovao na novu nuklearnu probu Pjongjanga, ocenjuje danas američki časopis Forin polisi (Foreign Policy)...Matis je juče rekao da će svaka pretnja SAD, njenim teritorijama...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.