Makron podržava put Albanije i Severne Makedonije ka EU

Izvor: B92, 15.Feb.2020, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron podržava put Albanije i Severne Makedonije ka EU

Emanuel Makron izjavio je da će, ako izveštaj Evropske komisije o Severnoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivan, podržati početak pregovora o pristupanju EU.

"Čekamo izveštaj u martu. Zavisno od toga da li će rezultati biti pozitivni i upostavi se poverenje, onda ćemo biti u poziciji da otvorimo pregovore", rekao je Makron na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

Francuski predsednik izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i da Evropska unija treba da se probudi, jer postaje kontinent koji ne veruje u svoju budućnost.

"Ne investiramo dovoljno u svoju budućnost i politički to je jedini način da se pomirimo sa našom srednjom klasom", rekao je Makron.

On je rekao da bi voleo da vidi Evropu koja može da štiti suverenitet, Evropu koja je vitalnija i Evropu koja gaji entuzijazam u pogledu svoje budućnosti.

On je rekao da EU treba da uskladi svoj budžet sa ambicijama tako da ne zaostaje za Sjedinjenim Državama i Kinom, naročito po pitanju budućih tehnologija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.