Makron: Podržaću pregovore sa Skopljem i Tiranom zavisno od izveštaja

Izvor: RTS, 15.Feb.2020, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Podržaću pregovore sa Skopljem i Tiranom zavisno od izveštaja

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je podršku početka pregovora Albanije i Severne Makedonije za pridruživanje EU, ukoliko izveštaj Evropske komisije u martu bude pozitivan.
"Čekamo izveštaj u martu, zavisno od toga da li će rezultati biti pozitivni i uspostaviti se poverenje, onda ćemo biti u poziciji da otvorimo pregovore", rekao je Makron na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.

Otvaranje pristupnih pregovora sa Skopljem i Tiranom EU je odložila više puta, uprkos snažnom zalaganju većine zemalja članica i Evropske komisije u prilog takvoj odluci. 
Francuska i neke druge zemlje članice nisu dale saglasnost za otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, predlažući odlaganje odluke za mart 2020. godine i "promenu metodologije" proširenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Macron: Ako izveštaj EK o S. Makedoniji i Albaniji bude pozitivan podrška nastavku pregovora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Feb.2020

Francuski predsednik Emmanuel Macron rekao je u subotu da će, ukoliko rezultati izveštaja Evropske komisije u martu o Severnoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivni, podržati otvaranje pregovora za te dve zemlje, prenosi Rojters. "Izveštaj čekamo u martu .. zavisno od toga da li su rezultati pozitivni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.