Makron: Vrata za Britaniju u EU su i dalje otvorena

Izvor: B92, 13.Jun.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Vrata za Britaniju u EU su i dalje otvorena

Pariz -- Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da je datum za Bregzit "sada" i da će pregovori o izlasku Britanije iz EU "početi iduće nedelje".

Na zajedničkoj konferenciji za štampu s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, Mej je u bašti Jelisejske palate posle radne večere rekla da je "datum za pregovore o Bregzitu sada i pregovori će početi iduće nedelje".

Makron je ponovio želju da pregovori "počnu što je pre moguće", ali je ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao i da su "vrata i dalje otvorena za Veliku Britaniju da ostane u EU" sve dok pregovori o Bregzitu nisu završeni, jer, kad pregovori počnu, "mnogo je teže vratiti se unazad".

On je rekao da, sa evropskog stanovišta, dok god pregovori nisu završeni, još postoji mogućnost da se promeni sled događaja, ali je dodao da on poštujetu odluku koju je o Bregzitu doneo "suvereni britanski narod".

Britanija je prošlog juna na referendumu glasala da izađe iz EU.

Mej je došla u Pariz oslabljena posle prevremenih parlamentarnih izbora prošle nedelje na kojima je njena Konzervativna partija izgubila većinu, a neki britanski zvančnici su nagovestili da London neće moći da pregovore o Bregzitu počne kako je planirano, 19. juna.

Govoreći o borbi protiv ekstremizma, Mej je rekla da će Velika Britanija i Francuska raditi zajedno da izvrše pritisak na internet kompanije da smanje ekstremističke sadržaje onlajn i nastojati da se uvedu pravne posledice za internet kompanije ako to ne budu uradile.

Makron je najavio "vrlo konkretan akcioni plan" za borbu protiv terorizma, zajedno sa Londonom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron: Ostanak Velike Britanije u EU još je moguć

Izvor: Beta, 13.Jun.2017

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je večeras da je datum za Bregzit "sada" i da će pregovori o izlasku Britanije iz EU "početi iduće nedelje".Na zajedničkoj konferenciji za štampu s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, Mej je u bašti Jelisejske palate posle radne večere rekla...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.