MAKRON ZNA NEŠTO O NON-PEJPERU? Sastao se sa Janšom, evo o čemu su razgovarali u ČETIRI ZIDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 20:02

MAKRON ZNA NEŠTO O "NON-PEJPERU"? Sastao se sa Janšom, evo o čemu su razgovarali u ČETIRI ZIDA

Janša se danas sastao u Parizu sa Makronom kako bi razgovarali o predsedavanju Savetu EU, koje će Slovenija preuzeti u drugoj polovini 2021, a Francuska odmah potom, u prvoj polovini 2022. godine.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je sa premijerom Slovenije Janezom Janšom razgovaro u o prioritetima slovenačkog predsedavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU, bilateralnim odnosima i regionalnim pitanjima, naročito na Zapadnom Balkanu i susedstvu EU.

Makron je to rekao uoči sastanka sa Janšom, a Janša je istakao da će glavni prioritet slovenačkog predsedavanja EU biti jačanje otpornosti EU na krize, kao što su pandemije i sajber napadi, kao i ubrzanje napora za proširenje EU na Zapadni Balkan.

Francuski predsednik je istakao da će dve zemlje predsedavati ovom telu u vanrednim kolnostima, pošto se Evropa bori sa pandemijom korona virusa i pokušava da izbegne ekonomsku krizu i poručio da je zato potrebna koordinacija između dve zemlje.

Zbog toga moramo da budemo savršeno koordinisani - rekao je Makron.

Makron je poručio da Evropa mora da ostane ujedinjena u borbi sa zdravstvenom krizom.

On je dodao da će vakcinacija omogućiti oprezan povratak u normalan život i pozvao na veća ulaganja u razvoj i proizvodnju vakcina, prenosi STA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Makron: Kriza zbog pandemije; Janša: Mora i Zapadni Balkan

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 09:24

Pariz -- Slovenački predsednik Janez Janša razgovarao je s francuskim Emanuelom Makronom o predsedavanju Evropskom unijom...Janša je tim povodom izjavio da će slovenačko, a onda i francusko predsedavanje Većem EU obeležiti i rasprave u vezi konferencije o budućnosti Evrope...Podsetimo, Slovenija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.