Lukašenko stigao u Moskvu

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 17:44

Lukašenko stigao u Moskvu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je u dvodnevnu radnu posetu Moskvi.

Beloruski lider razgovaraće danas s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a sutra će učestvovati na sastanku Vrhovnog državnog saveta Savezne države Belorusije i Rusije, preneo je TASS.

Tokom bilateralnog sastanka, Putin i Lukašenko razmotriće širok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spektar pitanja koja se tiču odnosa dveju država. "Pored produbljivanja saradnje i razvoja visokotehnoloških industrija, teme će biti i međunarodna situacija i mere bezbednosti", saopštila je pres služba Kremlja.

Učesnici sednice Vrhovnog državnog saveta Rusije i Belorusije razgovaraće 6. aprila o sprovođenju glavnih oblasti Ugovora o uniji za 2021-2023, kao i o sprovođenju sindikalnih programa. Druga ključna tema je izrada koncepta bezbednosti Savezne države, dok će neke tačke dnevnog reda uključivati aktuelne aktivnosti unutar tog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUKAŠENKO I PUTIN SE SASTALI U MOSKVI Dva predsednika razgovaraće o međunarodnoj situaciji i merama bezbednosti

Izvor: Blic, 05.Apr.2023

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je u dvodnevnu radnu posetu Moskvi. Beloruski lider sastao se s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a sutra će učestvovati na sastanku Vrhovnog državnog saveta Savezne države Belorusije i Rusije, preneo je TASS.

Nastavak na Blic...

Putin poželeo dobrodošlicu Lukašenku koji je doputovao u dvodnevnu posetu Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin godine poželeo je dobrodošlicu svom beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku koji je danas doputovao u dvodnevnu posetu Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.