Sreda, 05.04.2023.

17:20

Lukašenko stigao u Moskvu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je u dvodnevnu radnu posetu Moskvi.

Izvor: Tanjug

Lukašenko stigao u Moskvu
Tanjug/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Beloruski lider razgovaraće danas s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a sutra će učestvovati na sastanku Vrhovnog državnog saveta Savezne države Belorusije i Rusije, preneo je TASS.

Tokom bilateralnog sastanka, Putin i Lukašenko razmotriće širok spektar pitanja koja se tiču odnosa dveju država. "Pored produbljivanja saradnje i razvoja visokotehnoloških industrija, teme će biti i međunarodna situacija i mere bezbednosti", saopštila je pres služba Kremlja.

Učesnici sednice Vrhovnog državnog saveta Rusije i Belorusije razgovaraće 6. aprila o sprovođenju glavnih oblasti Ugovora o uniji za 2021-2023, kao i o sprovođenju sindikalnih programa. Druga ključna tema je izrada koncepta bezbednosti Savezne države, dok će neke tačke dnevnog reda uključivati aktuelne aktivnosti unutar tog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: