London:Povećan nivo opasnosti od terorizma - onako

Izvor: Mondo, 29.Avg.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London:Povećan nivo opasnosti od terorizma - onako

Velika Britanija je podigla nivo opasnosti od terorizma sa "bitnog" (substancial) na "ozbiljan" (severe), drugi najviši nivo, ali se ističe "da nema neke konkretne pretnje".

Foto: AP Photo/Facundo Arrizabalaga

Novi nivo proglašene opasnosti od terorizma znači da se teroristički napad smatra "veoma verovatnim" ali, kako je rekla sekretarka unutrašnjih poslova Tereza Mej a prenosi BBC, "nema informacija da je takav napad konkrento u planu".

Ona je objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je uvođenje višeg nivoa povezano sa razvojem događaja u Iraku i Siriji.

Mej je dodala da je odluka koju je doneo Združeni analitički centar za terorizam, zasnovana na obaveštajnim podacima.

London je u više navrata izrazio zabrinutost zbog toga što su se i neki Britanci uključili u ratove u Iraku i Siriji, a potom se vraćaju u Veliku Britaniju gde bi mogli vršiti napade.

Pomoćnik komesara za borbu protiv terorizma Mark Rouli je rekao da stepen "ozbiljan" na petostepenoj skali opasnosti od terorizma znači da će biti pojačane patrole i uvedene druge bezbednosne i zaštitne mere.

On je pozvao građane da vlastima prijave one u koje sumnjaju da su teroristi.

Ujedno je vritanski premijer Dejvid Kameron izjavio danas da planira uvođenje nove regulative koja bi otežala Britancima putovanje u Siriju i Irak da bi se tamo borili uz islamske ekstremiste.

Kameron je na konferenciji za novinare rekao kako će u ponedeljak u parlamentu izneti detalje svog plana, kojim se, između ostalog, predviđa i konfiskovanje pasoša.

Sledeći stepen koji je moguć na bratinskoj skali je "kritičan" i on znači maksimalne mere zaštite ili pretnju nuklearnim oružjem.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London povećao nivo opasnosti od terorizma - onako

Izvor: Mondo, 29.Avg.2014

Velika Britanija je podigla nivo opasnosti od terorizma sa "značajnog" (substancial) na "ozbiljan" (severe), drugi najviši nivo, ali se ističe "da nema neke konkretne pretnje"...Foto: AP Photo/Facundo Arrizabalaga..Novi nivo proglašene opasnosti od terorizma znači da se teroristički napad smatra...

Nastavak na Mondo...

Britanija podigla stepen upozorenja

Izvor: VOA, 29.Avg.2014

Velika Britanija je podigla stepen upozorenja na opasnost od terorističkih napada sa ”značajnog” na “ozbiljan”, dok je britanski premijer Dejvid Kameron naglasio da, kako se izrazio, “otrovna retorika islamističkih ekstremista” predstavlja značajan problem za njegovu zemlju i svet u celini...Kameron...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.