Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Velikoj Britaniji proglašeno stanje ozbiljnije terorističke prijetnje

U Velikoj Britaniji proglašeno je stanje ozbiljne terorističke prijetnje, kao odgovor na događaje u Siriji i Iraku, priopćila je danas ministrica unutrašnjih poslova Tereza May.

Ovo je četvrti nivo upozorenja od maksimalnih pet, što znači da postoji velika vjerovatnoća da će biti izvršen teroristički napad.

May je rekla da ne postoje obavještajni podaci koji ukazuju na "neposrednu" opasnost od napada.

Nivo opasnosti od terorizma prethodno je promijenjen u Britaniji u srpnju 2011. godine, kada je smanjen na nivo "znatne" prijetnje, prenio je BBC.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London:Povećan nivo opasnosti od terorizma - onako

Izvor: Mondo, 29.Avg.2014

Velika Britanija je podigla nivo opasnosti od terorizma sa "bitnog" (substancial) na "ozbiljan" (severe), drugi najviši nivo, ali se ističe "da nema neke konkretne pretnje"...Foto: AP Photo/Facundo Arrizabalaga..Novi nivo proglašene opasnosti od terorizma znači da se teroristički napad smatra "veoma...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.