Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Napad na bolnicu u Alepu - planirana akcija

MOSKVA - Napad na rusku vojnu bolnicu u Alepu predstavljao je planiranu akciju, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za medije nakon sastanka sa generalnim sekretarom Savjeta Evrope Torbjornom Jaglandom u Moskvi, prenijela je agencija Sputnjik.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sirijski pobunjenici izvršili napad na mobilnu rusku vojnu bolnicu u Alepu i da je tom prilikom poginula jedna, a ranjene dve osobe, javila je agencija RIA.

Ministarstvo je istaklo da odgovornost za ovaj napad leži na SAD, Britaniji i Francuskoj, koje podržavaju pobunjenike, prenijela je agencija Rojters.

Kako se navodi, u napadu je poginula žena, vojni ljekar, a dve osobe su ranjene.

Inače, Jagland će se tokom boravka u Moskvi sastati i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a glavne teme razgovora sa ruskim zvaničnicima su odnosi te zemlje sa Savetom Evrope, demokratskoj bezbjednosti i ljudskim pravima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Ciljan napad na bolnicu u Alepu, skromna reakcija sveta

Izvor: RTS, 06.Dec.2016

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da preciznost kojom je bombardovana mobilna ruska vojna bolnica u sirijskom gradu Alepu pokazuje da su napadači imali tačne koordinate i poručio da Kremlj žali što međunarodna zajednica "više nego skromno" reaguje na taj napad. Ministar Sergej...

Nastavak na RTS...

"Napad na rusku bolnicu u Alepu - planirana akcija"

Izvor: B92, 06.Dec.2016

Moskva -- Napad na rusku vojnu bolnicu u Alepu predstavljao je planiranu akciju, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov...Lavrov je to izjavio na konferenciji za medije nakon sastanka sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom u Moskvi...Rusko Ministarstvo odbrane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.