Lavrov: Moskva protiv ekonomskog gušenja Severne Koreje

Izvor: RTS, 16.Avg.2017, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Moskva protiv ekonomskog gušenja Severne Koreje

Zvanična Moskva ne podržava pozive za gušenje ekonomije Severne Koreje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dodajući da su gotovo iscrpljene opcije za vršenje ekonomskog pritiska na tu zemlju.
"Potencijalne mere za vršenje ekonomskog pritiska na Pjongjang su iscrpljene, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moskva se protivi inicijativi koji su predložili neki partneri o ekonomskom gušenju Severne Koreje", izjavio je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas.

Lavrov se osvrnuo i na situaciju u Venecueli, ocenjujući da je krizu u toj zemlji potrebno rešiti mirno i bez spoljne intervencije.
Njegovi komentari su usledili nakon što je američki predsednik Donald Tramp zapretio mogućom vojnom intervencijom u toj južnoameričkoj zemlji, zbog čega je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro naredio vojne vežbe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Moskva neće podržati inicijativu za ekonomsko gušenje Severne Koreje

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2017

Moskva ocenjuje da se retorika Vašingtona i Pjongjanga u poslednjih nekoliko dana u određenoj meri primirila, stoga se nada da će se vruće glave u Vašingtonu i Pjongjangu ohladiti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.. . On je podsetio da posledice eskalacije tenzija na Korejskom...

Nastavak na Vostok.rs...

RT: Vojna intervencija u Venecueli je neprihvatljiva - Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2017

Izvor: Vostok, RT. . Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je kritikovao ideju bilo kakve intervencije, uključujući vojnu, zbog krize u Venecueli, rekavši da se situacija u zemlji mora rešavati mirnim putem.. . "Ujedinjeni smo u potrebi da prevaziđemo postojeće nesuglasice u zemlji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.