Lavrov: Milanović...

Izvor: B92, 18.Jan.2023, 13:04

Lavrov: Milanović...

Moskva -- Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov pohvalio je danas nedavnu izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

Lavrov je naime, govoreći na godišnjoj press-konferenciji u Moskvi, rekao: "Nedavno je hrvatski predsednik Milanović rekao da je ovo NATO-ov rat. To je iskreno i pošteno."

Podsetimo, Zoran Milanović je ovog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vukovaru rekao da "Vašington i NATO preko Ukrajine vode indirektni rat protiv Rusije".

Istakao je i da bi odluka o obuci ukrajinskih vojnika ili bilo kakvom uplitanju u rat trebalo da bude izbor Hrvatske, koja ne bi trebalo da čini šta joj nameću veće sile.

"Vašington i NATO preko Ukrajine vode proksi rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Avganistan", rekao je Milanović.

"Plan ne može da bude da se makne Putin. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Šta bi trebalo da budemo biti? Američki robovi?" dodao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.