LAVROV UPUTIO JAKU PORUKU: Ne sme se dopustiti nuklearni rat! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAVROV UPUTIO JAKU PORUKU: "Ne sme se dopustiti nuklearni rat!" (VIDEO)

On je objavio da Rusija na tekućoj sednici Generalne skupštine UN podnosi projekat rezolucije o jačanju kontrole nad naoružanjem.

Rusija poziva sve države da podrže izjavu o nedopustivosti nuklearnog rata, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom diskusije na 74. sednici Generalne skupštine UN.

- Kako se ne bi dozvolila dalja eskalacija tenzija, Rusija je podnela veliki broj inicijativa. Predsednik Vladimir Putin je objavio odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o neraspoređivanju kopnenih raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi i drugim regionima, ako se od toga budu uzdržavali Amerikanci. Pozvani su SAD i NATO da se pridruže tom moratorijumu. Mi smo više puta predlagali Vašingtonu da počnemo pregovore o produžetku Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja - rekao je Lavrov u petak.

On je dodao da se Rusija zajedno sa Kinom zalaže za postizanje pravno obavezujućeg dokumenta o sprečavanju trke u naoružanju u kosmosu.

- Reakcija SAD i njihovih saveznika, za sada, ne daje nade. Zabrinjava izostajanje odgovora i na naše predloge američkim kolegama još pre godinu dana: da se na najvišem nivou usvoji rusko-američka izjava o nedopustivosti nuklearnog rata u kom ne može biti pobednika. Pozivam sve države da podrže ovu inicijativu - izjavio je Lavrov.

- Usvajanje rezolucije bi bilo važan doprinos stvaranju uslova za uspešno održavanje pregledne konferencije o realizaciji Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja naredne godine - rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je istakao da filozofija Zapada ne ide u korak sa vremenom i da teško prihvata smanjenje svoje dominacje u svetskim poslovima.

Lavrov je u govoru optužio zemlje koje su sebe, kako je rekao, proglasiel pobednicama hladnog rata za izazivanje trrenutnih kriza sa kojima se svet suočava i za povećanu fragmentaciju međunarodne zajednice.

On je ocenio da Zapad manipuliše svojim građanima šireći lažneinformacije i sprečavajući novinare da rade svoj posao.

- Zapad teško prihvata smenjenje svoje vekovima duge dominacije u svetskim poslovima. Vodeće zapadne zemlje pokušavaju da spreče razvoj policentrtičnog sveta kako bi vratile svoje privilegovane pozicije i drugima nametnule standarde bazirane na uskoj zapadnoj interpretaciji liberalizma - rekao je Lavrov.

Ovi simptomi najavljuju MOŽDANI UDAR: Ako ih osetite, odmah kod lekara! (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lavrov: Ne sme se dopustiti nuklearni rat

Izvor: OkRadio.rs, 28.Sep.2019

Rusija poziva sve države da podrže izjavu o nedopustivosti nuklearnog rata, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom diskusije u UN. „Kako se ne bi dozvolila dalja eskalacija tenzija, Rusija je podnela veliki broj inicijativa. Predsednik Vladimir Putin je objavio odluku...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.