Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključni dan za pregovore o Brexitu

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej dolazi danas u Brisel na presudne razgovore o stanju pregovaračkog procesa o Brexitu, a ishod sastanka mogao bi da odredi uslove razlaza Velike Britanije i EU.

Mejova će razgovarati sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom u nadi da će postići >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dogovor o iznosu koji London treba da plati, granici sa Republikom Irskom i pravima građana.

Dogovor o ovim pitanjima je uslov za ulazak u sljedeću fazu pregovora o budućim trgovinskim odnosima.

Najviši zvaničnici Unije za Brexit pokušaće da dobiju od Britanije što više ustupaka kada je riječ o pravima građana i granici sa Irskom, prenio je AP.

Britanija će napustiti EU 29. marta 2019. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tereza Mej u Briselu; Koliko košta razvod od EU?

Izvor: B92, 04.Dec.2017

Brisel -- Britanska premijerka stiže u Brisel na pregovore sa ključnim ličnostima EU. Očekuje se odluka o prelasku Velike Britanije u novu fazu pregovora o Bregzitu...Urednica za Evropu Bi-Bi-Sija Katja Adler kaže da su tokom vikenda postignuti dogovori Londona i Brisela o "troškovima razvoda"...

Nastavak na B92...

Kroćenje britanske goropadi

Izvor: Deutsche Welle, 04.Dec.2017

Tereza Mej je spremna na plaćanje desetina milijardi evra Evropskoj uniji kako bi pregovori konačno prešli u sledeću fazu – o budućim trgovinskim odnosima EU i Ostrva. Evo kako trenutno stanje vidi nemačka štampa.

Nastavak na Deutsche Welle...

Ističe rok za uspešan Bregzit: Mej danas sa Junkerom

Izvor: Blic, 04.Dec.2017

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej sastala se danas u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom...Današnji sastanak Mejove i Junkera ocenjen je kao "apsolutni krajnji rok" da se postigne napredak u pregovorima o razlazu Brisela i Londona, kako bi počeli razgovori o prelasku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.