Izvor: Beta, 12.Nov.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiparska crkva vraća novac ako donatoru bude oduzet pasoš

Kiparska pravoslavna crkva je danas saopštila da je spremna da vrati donaciju od 310.000 evra odbeglom malezijskom biznismenu ako istraga o bogatašima koji su dobili kiparske pasoše u zamenu za investicije pokaže da je on prekršio pravila i sledstveno tome ostane bez državljanstva.Crkva je navela da je prihvatila donaciju jer tadašnje procedure provere prošlosti nisu pokazale ništa zbog čega Lou Tek Džo ne bi dobio državljanstvo.Kipar, član EU, saopštio je da je pokrenuo proceduru oduzimanja državljanstva u slučaju 26 osoba nakon medijskih navoda da su neki investitori imali sumnjivu prošlost i da nije trebalo da dobiju pasoše. U medjuvremenu je Kipar pooštrio propise o davanju državljanstva.Lou je optužen za učešće u mreži pranja novca i podmićivanja kojom je malezijski investicioni fond ostao bez više milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kipar: Crkva spremna da vrati "nepodobnu" donaciju

Izvor: Blic, 13.Nov.2019, 01:44

Kiparska pravoslavna crkva saopštila je danas da je spremna da malezijskom finansijeru u bekstvu Lou Taeku Džou vrati donaciju od 310.000 evra ako istraga o bogatim pojedincima kojima je dodeljen kiparski pasoš u okviru unosnog investicionog programa utvrdi da je on prekršio pravila o podobnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.