Kilometarske kolone na Horgošu, gužve i na Preševu

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometarske kolone na Horgošu, gužve i na Preševu

Smena turista uoči vikenda uslovila je gužve na graničnim prelazima. Velika kolona vozila čeka na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj, a slično je i na Preševu i Batrovcima.
Na graničnom prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji, na putu do letovalištâ u Grčkoj, posle podne nastale su velike gužve i dugačke kolone vozila, tako da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << duža i čekanja.

Kako javlja dopisnik RTS-a, na graničnom prelazu Horgoš u međuzoni na ulazu u Mađarsku formirana je ogromna kolona vozila.
samo u poslednja 24 sata kroz prelaz Horhoš prošlo je 40 hiljada putnika, 16 hiljada vozila i preko 200 autobusa.
Sa naše strane se trenutno čeka oko sat vremena. Međugranični prostor prema Mađarskoj je potpuno popunjen i na ulaz u Mađarsku se čeka dva sata. Na alternativnim graničnim prelazima nema zadržavanja ali se vozači retko odlučuju da izađu sa auto-puta zbog čega se gužve na Horgošu mogu očekivati do nedelje.
Slično je i na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na Batrovcima čekaju 60 minuta, saopštio je AMSS.
Na Šidu, na ulazu vozila čekaju 90 minuta, na Gradini na izlazu 60 minuta, a na ulazu 30 minuta.
Na Preševu na ulazu i na izlazu se čeka po 30 minuta, Gostunu na ulazu 40 minuta, na Jabuci na ulazu 40 minuta, a na Špiljanima na ulazu i izlazu 30 minuta.

Kraj radne nedelje i početak vikenda doprineće još jačem saobraćaju, s obzirom na to da je letnja sezona u punom jeku kao i velika količina vozila koja prolaze kroz našu zemlju.
Na najfrekventnijim putnim pravcima za sada većih zastoja nema, međutim, na usporenu vožnju i moguće kolone vozači mogu računati na gotovo svim putnim pravcima koji vode ka crnogorskoj, makedonskoj, mađarskoj i hrvatskoj granici, zbog čega su čekanja na graničnim prelazima promenljiva.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", nema čekanja.
Na teretnim terminalima na Batrovcima na izlazu čeka se 180 minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kilometarske kolone na graničnim prelazima: AKO KREĆETE NA MORE, MOŽETE ČEKATI SATIMA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2019

Na graničnom prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji, na putu do letovališta u Grčkoj, danas posle podne su velike gužve i dugačke kolone vozila, tako da su duža i čekanja...Trenutno su gužve i na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije, kao i na Batrovcima prema Hrvatskoj...Prema poslednjim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"PRESEO MI ODMOR I MORE" Na ovom graničnom prelazu prema Hrvatskoj u kolonoma se čeka i po ČETIRI ČASA

Izvor: Blic, 03.Avg.2019, 14:04

Na graničnom prelazu Doljani, na granic sa Hrvatskom, stvorile su se velike gužve koje je izazvala smena turista ovog vikenda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.