Kfor oslobodio vazdušni prostor Srbije!

Izvor: Mondo, 20.Nov.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor "oslobodio" vazdušni prostor Srbije!

Kfor je ukinuo ograničenja koja su važila za delove vazdušnog prostora Srbije od 1999. godine, objavili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu šef NATO Jens Stoltenberg i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: MONDO

Uverio sam se koliko Stoltenberg voli našu zemlju i koliko želi bližu saradnju. Moram da kažem da je ovo važno dobro i korisno za građane Srbije.... Posle 16 godina mi nemamo nikakvih restrikcija”, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je premijer Srbije nakon što je saopštena odluka Kfora.

On je rekao da Srbija već 16 godina na radarima nije mogla da vidi Vranje i Leskovac, a sada će imati ceo vazdušni prostor pod svojom kontrolom.

Vučić je ocenio da je to velika vest za Srbiju, jer posle 16 godina više neće biti nikakvih restrikcija u zoni od 25 kilometara u centralnoj Srbiji. 

Nijedan metak nije se ispalio da bismo to imali, mi danas više nikakvih restrikcija na tom delu centralne Srbije nemamo”, istakao je Vučić.

Šef NATO koji je juče doputovao u Beograd kazao je da Srbija igra važnu ulogu u izgradnji bezbednosti u regionu i širom sveta.

Svestan sam osetljivosti nekih pitanja u Srbiji kada se radi o našem savezu. Naša kampanja nikada nije bila protiv srpskog naroda već neprijhvatljivih radnji Slobodana Miloševića. Preduzeli smo sve što smo mogli da sprečimo svaki gubitak nevinih života. Izjavljujem saučešće porodicama na obe strane sukoba”, kazao je Stoltenberg.

Stoltenberg je objasnio da ograničenja koja su važila za delove srpskog vazdušnog prostora više ne postoje, dodajući da to znači punu integraciju Srbije u vazdužni prostor Evrope.

Prema Stoltembergu, odluka je doneta na osnovu posvećenosti Srbije normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.