Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesić: RS traži od Trampa podršku za ukidanje visokog predstavnika

VAŠINGTON - Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izjavio je da su predstavnici RS na propratnim skupovima u vrijeme inauguracije ostvarili kontakte sa predstavnicima nove američke administracije i zatražili podršku za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika UN za BiH.

Kesić je za Sputnjik rekao da su u razgovorima sa ljudima iz kabineta Donalda Trampa stavili do znanja da su prioriteti RS da se u SB UN donese nova rezolucija o BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kako bi se otvorio proces zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika za BiH.

On je rekao i da je delegacija RS u tim razgovorima naišla na razumjevanje i spremnost za saradnju i da očekuje prve zvanične kontakte sa novom administracijom za sedam do 14 dana.

Prema njegovim riječima, RS je bila nezadovoljna potezima prethodne američke administracije, koja je činila sve kako bi urušavala i oštetila RS.

Visoki predstavnik UN za BiH Valentin Incko izazvao je oštre kritike zvaničnika RS zbog izjave u kojoj je RS uporedio sa NDH.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

DELEGACIJA REPUBLIKE SRPSKE TRAŽI POMOĆ OD TRAMPA: Donesite novu rezoluciju o BIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017

Nadaju se boljoj saradnji sa novom administracijom..Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izjavio je da su predstavnici Republike Srpske na propratnim skupovima u vreme inauguracije ostvarili kontakte sa predstavnicima nove američke administracije i zatražili podršku za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.