Kandidati opozicije u parlamentu, tvrde da nema fer uslova

Izvor: RTS, 02.Mar.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati opozicije u parlamentu, tvrde da nema fer uslova

Nakon raspisivanja predsedničkih izbora, u Skupštini Srbije su pred novinare izašli predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković, kao i lideri Dosta je bilo i Dveri, Saša Radulović i Boško Obradović, koji su zatražili nastavak rada parlamenta, kao i fer i demokratske uslove za održavanje predsedničkih izbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Oni su se jedan za drugim obratili medijima i, između ostalog, zatražili i ostavku premijera Aleksandra Vučića.

Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović rekao je da je Vučić juče suspendovao parlament i uveo svojevrsno vanredno stanje, što je, kako je ocenio, neprihvatljivo.
Optužio je premijera da sve što radi, radi da bi pokušao da spreči fer i demokratske izbore i pozvao Vučića da podnese ostavku i da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, optuživši ga da pokušava da napravi teren za izbornu krađu.
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović, koji je takođe najavio kandidaturu, rekao je da se danas okupila gotovo kompletna opozicija oko ideje da zajednički zaustavi uvođenje Srbije u diktaturu.
"Nastupamo pojedinačno, kao šefovi poslaničkih grupa i kao predsednički kandidati, ali u nekoliko stvari smo jedinstveni", rekao je Obradović i istakao da treba obezbediti demokratske i fer izbore i ravnopravan tretman u medijima.
Saša Janković je sa svoje strane ocenio da je Vučić izgubio izbore jer se nije opredelio da se u demokratskoj borbi nadmeće sa konkurentima.

"Zbog toga smo danas ovde, zbog toga pričamo svi isto", rekao je Janković.
Dodao je da opravdanje da je rad Skupštine prekinut da bi bila izbegnuta politička kriza ne stoji, jer nije kriza kada parlament radi nego kad ne radi.
Navodeći da je podneo ostavku na mesto zaštitnika građana, Janković je rekao da bi "minimum minimuma bio da to učini i Vučić".
"Nadam se da nećemo biti u situaciji da pozivamo građane da nam pomognu", rekao je Janković, čijem su izlaganju prisustvovali i poslanici DS-a.

Vuk Jeremić je takođe pozvao da se "odblokira" rad parlamenta i da Vučić podnese ostavku na mesto premijera.
"Danas sam razgovarao sa ljudima različitih političkih opredeljenja. Zajedničko nam je poštovanje demokratskog poretka i vladavine prava. To je crvena linija preko koje se ne prelazi", rekao je Jeremić.
"Ukoliko Vučić ne odgovori pozitivno na naše zahteve, preduzećemo zajedničke korake u odbrani ustavnog poretka", poručio je i dodao da se "dogodio pravi državni udar".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija i predsednički kandidati traže fer izbore, Martinović odgovara: Maske su pale, formirali su “JOJ koaliciju”

Izvor: Telegraf.rs, 02.Mar.2017

U Skupštini Srbije danas su, nakon raspisivanja predsedničkih izbora, pred novinare izašli predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković, kao i lideri Dosta je bilo i Dveri Saša Radulović i Boško Obradović, koji su zatražili nastavak rada parlamenta, kao i fer i demokratske uslove za...

Nastavak na Telegraf.rs...

Gojković: Janković i Jeremić žele da izazovu haos

Izvor: N1 televizija, 02.Mar.2017

Predsednica parlamenta Maja Gojković odbacila je optužbe opozicije da suspendovanje rada Narodne skupštine, preazodstavla državni udar. Ona je uzvratila optužbama da predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković, i ostali lideri opozicije, planiraju da destabilizuju zemlju i izazovu haos...Gojković...

Nastavak na N1 televizija...

Traže sednicu i ostavku premijera

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2017

Opozicioni kandidati na zajedničkoj konferenciji izneli zahteve i najavili "odbranu Ustava". Jeremić: Branićemo ustavni poredak. Janković: Vlast da prestane da otima državu NASTAVAK normalnog rada Skupštine, ostavka Aleksandra Vučića na premijersku funkciju i fer uslovi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.