Traže sednicu i ostavku premijera

V. M.

02. 03. 2017. u 21:06

Opozicioni kandidati na zajedničkoj konferenciji izneli zahteve i najavili "odbranu Ustava". Jeremić: Branićemo ustavni poredak. Janković: Vlast da prestane da otima državu

Траже седницу и оставку премијера

NASTAVAK normalnog rada Skupštine, ostavka Aleksandra Vučića na premijersku funkciju i fer uslovi za kampanju - to su glavni zahtevi opozicionih predsedničkih kandidata.

Ovu poruku oni su u četvrtak zajedno poslali iz hola Narodne skupštine, s mesta na kojem je samo sat ranije Maja Gojković raspisala predsedničke izbore. Saša Janković, Vuk Jeremić, Boško Obradović i šef poslanika DJB Saša Radulović obratili su se novinarima na zajedničkoj konferenciji.

Govoreći o odluci Gojkovićeve da odredi pauzu u zasedanju Skupštine do kraja izbora, Jeremić je rekao da su građani, "za razliku od prethodnih lažnih, imali priliku da vide pravi državni udar":

- Ukoliko Vučić ne odgovori pozitivno na naše zahteve, preduzećemo zajedničke korake u odbrani ustavnog poretka.

Janković, koga će za kandidata zvanično predložiti u četvrtak formirana GG "Za Srbiju bez straha", pozvao je vlast da "prestane da otima državu". Obradović je zahtev za ostavku Vučića obrazložio tvrdnjom da on koristi premijerske resurse u kampanji, a Radulović je istakao i da će kandidati imati problem sa overom potpisa.

Lider SPS Ivica Dačić upitao je "zašto Janković, Jeremić i ostali nisu tako oštro ustali u odbranu, kako kažu, ustavnog poretka kad nije bilo sednica parlamenta kad se Tadić kandidovao za predsednika":

- Demokratama i dosovcima od ustavnog poretka bilo je važnije "njegovo veličanstvo Boris".


GOJKOVIĆEVA: HOĆE SAMO HAOS

Gojkovićeva je rekla da se nada da "neovlašćeno obraćanje" Jeremića i Jankovića nisu izraz nepoštovanja te institucije:

- Besmislena je izjava da pauza znači državni udar, a to kaže čovek koji je bio član partije koja je prekidala rad parlamenta u vreme predsedničkih izbora. Očigledno je da oni nisu zainteresovani za iznošenje programa, niti za građane Srbije, već za destabilizaciju i haos, koje planiraju da izazovu kada se suoče sa rezultatima izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Misa Spasic

03.03.2017. 06:28

Gospodo predsednicki kandidati slikajuci se pored vas Sasa Mirkovic vam uskracuje glasove kompletnog Zajecara sa okolnim selima koje je zavio u crno. Mislite o tome