Kako su stigli blizu Moskve tako brzo? Veoma je jednostavno

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 10:16

Kako su stigli blizu Moskve tako brzo? "Veoma je jednostavno"

Jedan od saveznika ruskog predsednika objasnio kako su pobunjenici grupe Vagner tako lako i brzo stigli blizu Moskve.

Podsetio, “odmetnuti” šef plaćenika Jevgenij Prigožin je rekao da su njegovi borci prešli 780 kilometara u jednom danu i došli na svega 200 kilometara od Moskve u subotu, što je nazvao primerom koji bi trebalo da slediti ruska vojska u Ukrajini.

Jedan od saveznika ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika izavio da su pobunjenici Vagnera tako brzo napredovali ka Moskvi samo zato što su snage odbrane države bile usredsređene na jačanje odbrane glavnog grada.

"Veoma je jednostavno: skoncentrisali smo svu našu snagu u Moskvi", rekao je Zolotov, koji je bio šef predsedničke straže od 2000. do 2013. Kada se često viđao kako nosi automatsko oružje radi zaštite Putina na opasnim putovanjima.

Šezdesetdevetogodišnji Zolotov je kazao da je bio u neprestanom kontaktu s Putinom u petak i u subotu. Gardisti će, rekao je, u budućnosti biti opremljeni teškim naoružanjem i tenkovima nakon što su morali da se pripremaju za odbranu ruske prestolnice od Vagnerovih boraca.

Nacionalna garda, koja broji preko 340.000 pripadnika, uspostavljena je 2016. kako bi osiguravala red i sigurnost pored policijskih i sigurnosnih službi.

Zolotov, koji je kao telohranitelj stajao pored Borisa Jeljcina na tenku dok je vodio otpor protiv pokušaja državnog udara 1991., koji su tvrdolinijaši započeli protiv predsednika Mihaila Gorbačova, rekao je da su njegovi ljudi bili spremni da se bore do smrti radi odbrane države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJDUŽA 24 SATA U RUSIJI Da li se iza vojne pobune krije sukob dva moćna ruska klana? Kako je izgledala hronologija haosa u Rusiji

Izvor: Blic, 28.Jun.2023

Počelo je prvom klapom kada je Jevgenij Prigožin, šef „Vagnera” oštro napao ruski vojni vrh i najavio marš na Moskvu, a završilo se 24 sata kasnije kada je obelodanjeno da je postignut dogovor i da će se „vagnerovci”, iako na 200 kilometara od prestonice, okrenuti i vratiti u svoje baze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.