Kako je Marićeva smena podelila Srpsku listu

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Marićeva smena podelila Srpsku listu

Naprednjaci i Pokret socijalista na Kosovu i Metohiji završili su saradnju. Razmenili su oštra saopštenja i optužbe. Sve je počelo smenom ministra Ljubomira Marića - člana SNS-a, koji je zamenjen Mirjanom Jevtić - članicom Pokreta socijalista. Kako se nastavilo i došlo do toga da jedni drugima poručuju da su "političke aveti" i "zli mali ljudi"? >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Jedino što su obe strane potvrdile jeste da o smeni Ljubomira Marića nije bilo međusobnih konsultacija. Njegovu smenu naprednjaci doživljavaju kao izdaju politike Srbije i ustupke Isi Mustafi. Pokret socijalista tvrdi da Marić nije radio dobro i da je zato smenjen.

Situacija kulminira saopštenjima.
"Nož u leđa se ne prašta. Nikada. Očajnički pokušaji Pokreta socijalista da se kamufliraju neiskrenim zaklinjanjem na lojalnost premijeru i Vladi Srbije i kupe sebi još neki dan na političkoj sceni ostaće jalovi, jer ni Vladu ni predsednika nisu pitali za mišljenje kada su u Prištini zajedno sa Isom Mustafom pravili antisrpski prevrat", navodi se u saopštenju SNS-a sa KiM.
"Marićeva smena nema veze sa našim dogovorima, jer i ne postoje, ali ima sa njegovim lošim radom. On je zamenjen Srpkinjom, zamenicom ministra u vladi u kojoj je bio ministar, a većinskom voljom srpskih poslanika", saopštio je PS sa Kosmeta.
Izgleda da je u ovoj situaciji najveću korist izvukao Isa Mustafa koji je podelio Srpsku listu. Međutim, predsednik Srpske liste iz PS-a poručuje da nije bilo dogovora sa Mustafom.
"Gospodin Mustafa je predočio da nije zadovoljan radom ministarstva na čijem je čelu Marić i predočio nam je da već duže vreme ministarstvo nema otvorenu komunikaciju i saradnju sa mnogim opštinama, i to je bio jedan od glavnih razloga. Jevtić je imala većinu poslanika Srpske liste. Žao mi je što se vodi bespotrebna kamanja protiv nje", rekao je predsednik Srpske liste Slavko Simić.
Dvomesečno zamrzavanje funkcija u ponedeljak je uprkos apelima prekinuto, pa je Mirjana Jevtić prihvatila dužnost, a poslanik Petrović učestvovao u radu predsedništva parlamenta.
U sredu se u Zvečanu sastaju gradonačelnici srpskih opština na Kosovu kako bi zauzeli zajednički stav povodom smene Ljubomira Marića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.