Kako je Marićeva smena podelila Srpsku listu

Naprednjaci i Pokret socijalista na Kosovu i Metohiji završili su saradnju. Razmenili su oštra saopštenja i optužbe. Sve je počelo smenom ministra Ljubomira Marića - člana SNS-a, koji je zamenjen Mirjanom Jevtić - članicom Pokreta socijalista. Kako se nastavilo i došlo do toga da jedni drugima poručuju da su "političke aveti" i "zli mali ljudi"?

Jedino što su obe strane potvrdile jeste da o smeni Ljubomira Marića nije bilo međusobnih konsultacija. Njegovu smenu naprednjaci doživljavaju kao izdaju politike Srbije i ustupke Isi Mustafi. Pokret socijalista tvrdi da Marić nije radio dobro i da je zato smenjen.

Situacija kulminira saopštenjima.

"Nož u leđa se ne prašta. Nikada. Očajnički pokušaji Pokreta socijalista da se kamufliraju neiskrenim zaklinjanjem na lojalnost premijeru i Vladi Srbije i kupe sebi još neki dan na političkoj sceni ostaće jalovi, jer ni Vladu ni predsednika nisu pitali za mišljenje kada su u Prištini zajedno sa Isom Mustafom pravili antisrpski prevrat", navodi se u saopštenju SNS-a sa KiM.

"Marićeva smena nema veze sa našim dogovorima, jer i ne postoje, ali ima sa njegovim lošim radom. On je zamenjen Srpkinjom, zamenicom ministra u vladi u kojoj je bio ministar, a većinskom voljom srpskih poslanika", saopštio je PS sa Kosmeta.

Izgleda da je u ovoj situaciji najveću korist izvukao Isa Mustafa koji je podelio Srpsku listu. Međutim, predsednik Srpske liste iz PS-a poručuje da nije bilo dogovora sa Mustafom.

"Gospodin Mustafa je predočio da nije zadovoljan radom ministarstva na čijem je čelu Marić i predočio nam je da već duže vreme ministarstvo nema otvorenu komunikaciju i saradnju sa mnogim opštinama, i to je bio jedan od glavnih razloga. Jevtić je imala većinu poslanika Srpske liste. Žao mi je što se vodi bespotrebna kamanja protiv nje", rekao je predsednik Srpske liste Slavko Simić.

Dvomesečno zamrzavanje funkcija u ponedeljak je uprkos apelima prekinuto, pa je Mirjana Jevtić prihvatila dužnost, a poslanik Petrović učestvovao u radu predsedništva parlamenta.

U sredu se u Zvečanu sastaju gradonačelnici srpskih opština na Kosovu kako bi zauzeli zajednički stav povodom smene Ljubomira Marića.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара