SNS na Kosovu i Metohiji prekida saradnju sa Vulinovom strankom

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS na Kosovu i Metohiji prekida saradnju sa Vulinovom strankom

Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji osuđuju dogovor dela poslanika Srpske liste iz redova Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji je rezultirao smenom ministra Ljubomira Marića, člana i funkcionera SNS i instaliranjem, kako piše u saopštenju, kompromitovane i nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju.

U saopštenju se dodaje da je Ljubomir Marić svoj posao obavljao časno, pošteno i bio u stalnoj konsultaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa svojom državom i narodom.

Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa Srpskoj naprednoj stranci, koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Srpska napredne stranka na KiM i njeni predstavnici unutar Srpske liste smatraju da je imenovanje nedolične osobe na mesto ministra za administraciju i lokalnu samoupravu, iza leđa legitimnim predstavnicima države Srbije i Srba na KiM, i u trenutku kada Srbi zbog pokušaja otimanja Trepče i blokade sporazuma o ZSO bojkotuju sednice i druge aktivnosti vlade u Prištini, akt prodaje državnih i nacionalnih interesa, koji daleko prevazilazi uobičajene stranačke razmirice i koji je uvreda za svakog pristojnog Srbina i Srpkinju.

Upozoravamo javnost da dogovor Mustafe i poslanika iz redova Pokreta socijalista podrazumeva, osim smene srpskog i imenovanja Prištini lojalnog ministra, i otvorenu trgovinu podrškom ove grupe formiranju tzv. Vojske Kosova, koja bi bila suprotstavljena Srbiji, i demarkaciji tzv. nezavisne države Kosovo sa Crnom Gorom.

Printskrin: YouTube/Gazeta Express

- Mi, razume se, ne priznajemo ništa što je proisteklo iz izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku, koja se, prihvatajući funkciju uprkos direktnom pozivu ovlašćenih predstavnika države Srbije, pridružila bloku albanskih političkih partija - piše u saopštenju.

Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji prekidaju svaku saradnju sa Pokretom socijalista na KiM i preduzeće sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu stoji na kraju saopštenja.

Podsećamo, pre nekoliko dana Mustafa je smenio Marića a na njegovo mesto imenovao Mirjanu Jevtić.

Foto: Privatna arhiva

Saopštenjem se ogalsio i Pokret Socijalista. Kažu da u vreme kada je većina današnjih funkcionera SNS-a bila na strani bojkot kampanje ili u redovima koalicionih partnera Hašima Tačija mnogo pre Briselskog sporazuma, Pokret socijalista je bio uz Vladu Republike Srbije i Aleksandra Vučića.

U vreme kada su poslanici SNS odbijali da učestvuju na izborima po preporuci Vlade, PS je učestvovao u sprovođenju izbora i sprovođenju svake odluke Vlade i Aleksandra Vučića. U vreme kada su neki današnji funkcioneri SNS-a tada predsednici opština po KiM zakonima sa KPS policijom sprečavali dolazak ministara u pokrajinu, članovi Pokreta socijalista su se borili da Srbija u punom kapacitetu bude na KiM.

- U vreme kada su albanski ekstremisti palili Prištinu da bi izazvali smenu našeg predsednika PO Aleksandra Jablanovića, vi ste danima ćutali. Govorio je Aleksandar Vučić i mi smo mu zbog toga zauvek zahvalni, i ne samo zbog toga verni, a vi gospodo ste ćutali i baš kao i sada odlazili na posao u Vladu u Prištini, uzimali dnevnice i niste imali nijedan problem kada je Mustafa Jablanovića zamenio Jevtićem. Postigli ste takav dogovor i mi vas nismo optužili za izdaju, jer smo smatrali da mi treba da podnesemo svaku žrtvu, ali Srbi moraju biti zaštićeni i na njihova mesta ne smeju doći ljudi van Srpske liste - piše u saopštenju.

- Marićeva smena nema veze sa našim dogovorima, jer i ne postoje, ali ima sa njegovim lošim radom. Marić nije smenjen posle rušilačkih demonstracija Albanaca, on nije imao hrabrosti da kaže da su u Đakovici „divljaci" napali srpske povratnike, on nije zamenjen bivšim ministrom u vladi Hašima Tačija. On je zamenjen Srpkinjom, zamenicom ministra u Vladi u kojoj je on bio ministar, a većinskom voljom srpskih poslanika, istih onih koji su ga i izabrali - napominju iz Pokreta socijalista.

Printksin: Youtube/Ministarstvo RZS

- Kada je smenjivan Jablanović na pritisak albanskih ekstremista, niko nije proveravao volju srpskih poslanika - ističu u Vulinovoj stranci.

- Aleksandar Vučić je naš premijer i čovek koga poštujemo i sledimo, žao nam je što ga bespotrebno trošite pravljenjem podela, traženjem izdajnika, vređanjem žena, neprekidnim pozivanjem na njega. Pokret socijalista neće nikada podržati formiranje tzv. Vojske Kosova, nikada neće priznati oduzimanje Trepče i neće glasati za demarkaciju sa Crnom Gorom, kao ni o bilo čemu drugom bez dogovora sa našom Vladom i premijerom Vučićem, a sve ostalo su unutrašnja pitanja naše liste koja ćemo rado da raspravimo. Mi ćemo da nastavimo da branimo interese Srba i Srbije, a vi slobodno tražite izdajnike - kažu u saopštenju dostavljenom medijima.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovski PS: Smena Ljubomira Marića ima veze sa njegovim lošim radom a ne sa dogovorima

Izvor: Beta, 20.Dec.2016

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista (PS) na Kosovu i Metohiji odbacio je danas optužbe lokalnih odbora Srpske napredne stranke (SNS) da je s kosovskim premijerom Isom Mustafom dogovorio smenjivaje ministra Vlade Kosova iz redova SNS-a Ljubomira Marića.Kosmetski PS je u sapštenju naveo da smena Ljubomira...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.