KOLIKA JE ULOGA FBI U HAPŠENJU BELIVUKA? Oglasio se MUP Srbije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 15:39

KOLIKA JE ULOGA FBI U HAPŠENJU BELIVUKA? Oglasio se MUP Srbije (VIDEO)

U petak, 30. jula, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove ekipe u Tužilaštvu za organizovani kriminal podignuta je optužnica. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštilo je Tanjugu da ne raspolaže saznanjima, niti da u evidencijama MUP-a postoji i jedan podatak ili dokument koji bi bio potvrda saradnje ili bilo kakve razmene operativnih informacija sa FBI u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kriminalističke obrade i procesuiranja optuženih lica organizatora organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nema ni jedan podatak da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković - rečeno je u odgovoru MUP-a na pitanje Tanjuga da li u papirima MUP-a postoji bilo kakav podatak o tome da je FBI u saradnji sa MUP-om vodio zajedničku istragu oko organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

U ovom trenutku u ovom nimalo lakom poslu, trojici tužilaca i policiji koji rade na najznačajnijem predmetu u Evropi (ubistva su se dešavala ne samo u našoj zemlji, već i u regionu) direktno pomažu i najmanje dvojica optuženih. Oni mogu da se nadaju povlašćenijem položaju tokom predstojećeg sudskog postupka, da postanu svedoci-saradnici ili svedoci-okrivljeni, ukoliko su direktno okrvavili ruke.

U istrazi koja se vodi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i njegove grupe, do sada je ispitano na stotine svedoka, urađeno više od 300 veštačenja i na desetine uviđaja na više lokacija, pronađeno je najmanje 40 fotografija na kojima se vide kako su mučene, a potom svirepo ubijane i komadane žrtve ovog klana. I to je sve samo početak dokaza koje tužilaštvo ima protiv ove brutalne organizovane kriminalne grupe koja se tereti za pet teških ubistava, otmicu, silovanje, dilovanje droge i nedozvoljeno posedovanje ogromnog arsenala oružja.

Podsećamo, Belivuk je uhapšen 4. februara ove godine. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da su ta hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

U petak, 30. jula, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove ekipe u Tužilaštvu za organizovani kriminal podignuta je optužnica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.