Jeremić: Dijaspora da se više uključi u politički život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 13:36

Jeremić: Dijaspora da se više uključi u politički život

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se ne zna da li će izbori najavljeni za 21. jun u Srbiji biti zaista održani tog dana, ponovio da će Narodna stranka te izbore bojkotovati i izneo tvrdnje da vlast nije naklonjena glasanju dijaspore, jer smatra da su to glasovi protiv nje.

Jeremić u razgovoru koji je organizovala Konferencija srpsko-američkog liderstva, udruženje koje okuplja Srbe u SAD rekao da bi dijaspora trebalo da se više uključi u politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << život Srbije i da više glasa na izborima u Srbiji i izneo predlog da joj se omogućiti elektronsko glasanje.

On tvrdi da je sadašnji sistem glasanja komplikovan i arhaičan i da praktično odvraća ljude od izjašnjavanja biračke volje, s obzirom da moraju da putuju do ambasada ili konzulata Srbije da bi dali svoj glas.

Objašnjavajući stav zašto će Narodna stranka bojkotovati izbore kao razlog je naveo da ne postoje slobodni i fer uslovi za njihovo održavanje i dodao da će biti potreban najmanje jedan ciklus da bi vlast shvatila da mora da promeni izborne uslove

Jeremić je obećao da će Narodna stranka, kako je rekao, po promeni vlasti raditi na uspostavljanju pravnog poretka i sistema koji će omogućiti „lako i prirodno angažovanje dijaspore“ u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.