Islamisti zauzeli najveću bazu u Bengaziju

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti zauzeli najveću bazu u Bengaziju

Islamističke grupe zauzele su sedište specijalnih snaga libijske vojske u Bengaziju nakon nekoliko dana žestokih sukoba, izajvili su danas libijski vojni zvaničnici i islamisti.

Islamistička i džihadistička alijansa je potvrdila u saopštenju zauzimanje najveće vojne baze u na istoku Libije, a potvrdu je dao i neimenovani vojni zvaničnika, preneo je AFP.

Libiju je pogodilo nasilje nezabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od svrgavanja Muamera Gadafija 2011. Pobunjenici koji su tada pomogli da se zbaci s vlasti dugogodišnji lider, sada su se okrenuli protiv centralnih vlasti.

Tokom dve nedelje borbi sukobljenih milicija za kontrolu nad aerodromom u Tripoliju, kao i u sukobima islamista i snaga generala Hiftera u Bengaziju poginulo je nekoliko desetina ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bengazi: Islamisti zauzeli bazu

Izvor: B92, 30.Jul.2014

Bengazi -- Islamističke grupe zauzele su sedište specijalnih snaga libijske vojske u Bengaziju nakon nekoliko dana žestokih sukoba, izjavili su libijski vojni zvaničnici...Islamistička i džihadistička alijansa je potvrdila u saopštenju zauzimanje najveće vojne baze u na istoku Libije, a potvrdu...

Nastavak na B92...

Islamisti zauzeli najveću bazu u Bengaziju

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2014

BENGAZI - Islamističke grupe zauzele su sJedište specijalnih snaga libijske vojske u Bengaziju nakon nekoliko dana žestokih sukoba, izajvili su danas libijski vojni zvaničnici i islamisti...Islamistička i džihadistička alijansa je potvrdila u saopštenju zauzimanje najveće vojne baze u na istoku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.