IZRAEL NAPAO SIRIJU! Rakete zagrmele na nebu, Damask spreman da uzvrati vatru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 16:48

IZRAEL NAPAO SIRIJU! Rakete zagrmele na nebu, Damask spreman da uzvrati vatru (FOTO)

Između Sirije i Izraela ne postoje diplomatski odnosi

Izrael je izveo napad na objekte na jugu Sirije, saopštili su u Damasku.

- Izraelske snage su jutros opet izvele agresiju u južnom regionu. To je još jedna u nizu agresija na suverenitet Sirije - navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva inostranih poslova.

U resoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su dodali da Arapska republika ima pravo da odgovori na napad.

#Israel Hits Pro-#Assad Targets in Southern #Syria --- Reports https://t.co/N7ckuIGyqp pic.twitter.com/LsPoVS5Fe1

— Scott Lucas (@ScottLucas_EA) October 25, 2021

Tel Aviv za sada nije komentarisao ove navode.

. Od formiranja obe države one se nalaze u stanju rata. Između ostalog, u decenijskom sukobu su zbog Golanske visoravni.

Israeli helicopters said to strike Hezbollah-linked targets in southern Syria - The Times of Israel https://t.co/g1cu1ysom5 pic.twitter.com/G70eGTc2mM

— Noah Ross (@drnoahross) October 25, 2021

Izraelska vojska je više puta izvodila napade na objekte u Siriji, objašnjavajući to željom da spreče da savremeno oružje dođe u ruke neprijatelja. Pre svih, radi se o libanskom pokretu "Hezbolah" koji ratuje na strani Bašara Asada i koji kontroliše Teheran.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izrael ponovo napao Siriju

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2021

Izrael je gađao ciljeve na jugu Sirije, saopštio je Damask. "Izraelske snage su jutros pokazale još jednu agresiju u južnom regionu. Ovo se dešava u sklopu niza akata agresije protiv suvereniteta Sirije", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Sirije.. Ministarstvo je dodalo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.