Izrael ponovo napao Siriju

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2021, 18:44

Izrael ponovo napao Siriju

Izrael je gađao ciljeve na jugu Sirije, saopštio je Damask. "Izraelske snage su jutros pokazale još jednu agresiju u južnom regionu. Ovo se dešava u sklopu niza akata agresije protiv suvereniteta Sirije", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Sirije.
Ministarstvo je dodalo da Sirijska Arapska Republika zadržava pravo da odgovori na napade. Tel Aviv se nije oglasio. Ne postoje diplomatski odnosi između Sirije i Izraela, a od nastanka obe države se nalaze u stalnom sukobu. Konkretno, zemlje imaju dugi teritorijalni sukob oko statusa Golanske visoravni. Izraelska vojska je u više navrata napadala Siriju, objašnjavajući svoje postupke željom da spreči da moderno oružje "padne u ruke neprijatelja". Pre svega se navodi libanski pokret "Hezbolah" koji se bori u Siriji na strani sirijske vojske i pod kontrolom je Teherana.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021

Rusija smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova...U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva se ističe da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.