Hiljade na ulicama protiv Tereze Mej / VIDEO

Izvor: B92, 01.Jul.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade na ulicama protiv Tereze Mej / VIDEO

Hiljade ljudi protestovalo je u Londonu protiv mera štednje i tražilo ostavku vlade premijerke Tereze Mej nakon loših rezultata na izborima prošlog meseca.

Učesnici protesta okupili su se isred sedišta Bi-Bi-Sija u Londonu kako bi zahtevali kraj štednje koja je dovela da smanjenja potrošnje za javne usloge, prenosi AFP.

Demonstranti su nosili transparente s natpisima poput "Nema više štednje" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i "torijevci napolje".

Nakon što su održali minut ćutnje u čast žrtvama požara u Londonu, u kojem je stradalo najmanje 80 osoba, učesnici protesta uputili su se ka Parlamentarnom trgu.

Skupu prisustvuje i lider opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.