Hakeri okačili mapu bez KiM

Izvor: B92, 28.Jul.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri okačili mapu bez KiM

Bujanovac -- Mapa Srbije bez Kosova osvanula na zvaničnom sajtu Opštine Bujanovac. Zoran Stanković kaže da je reč o hakerskom napadu i još jednoj provokaciji.

Na sajtu u rubrici "Geografija, položaj" vidi se geografska karta Evrope na kojoj je Srbija izdvojena tamnoplavom bojom, dok je Kosovo i Metohija označeno svetloplavom bojom, kao i susedne zemlje.

Hakeri su na sajt te opštine na albanskom i engleskom jeziku postavili mapu Srbije bez Kosova i Metohije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok se na srpskoj verziji, Kosmet nalazio u sastavu Srbije.

Šef Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković osudio je hakerski napad na sajt skupštine opštine Bujanovac i ocenio da je to još jedna u nizu provokacija.

"U tri navrata u toku ove godine hakeri su srušili sajt skupštine opštine Bujanovac", rekao je Stanković agenciji Beta. On je istakao da lokalna samouprava nema nikakvih veza sa izmenom karte na sajtu.

"Ovo je još jedna u nizu provokacija na briselske pregovore i očekivanje je da će Srbija ishitreno i neadekvatno reagovati", rekao je Stanković.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.