HITNO SE OGLASIO RUSKI AMBASADOR: Samo se Beograd pridržava Briselskog sporazuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 20:07

HITNO SE OGLASIO RUSKI AMBASADOR: "Samo se Beograd pridržava Briselskog sporazuma"

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko osudio potez Kurtija u današnjem saopštenju.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se Moskva ne čudi "svojevoljnim odlukama" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da imenuje, kako je rekao, "njemu lojalne Srbe na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministarske funkcije", kao i da nije očekivao negativnu reakciju EU.

Saopštenje Bocan-Harčenka prenosimo u celosti:

- Otvoreno govoreći, nimalo nas ne čude svojevoljene odluke kosovskog „premijera“ Kurtija u vezi sa imenovanjem na ministarske pozicija Srba koji su mu lojalni. Baš kao što nismo očekivali negativnu reakciju EU. Sve je predvidljivo, kako smo i isticali. Zapad, samo što je stišao jednu krizu, pruža Prištini mogućnost da ponovo izazove eskalaciju napetosti.

Pri tome, cilj kosovskih Albanca je i dalje isti – stvoriti nepodnošljive uslove za Srbe u pokrajini i naterati ih da napuste svoje domove. Reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih rukovodilaca je dostaojanstvena i opravdana, održiva u pravnim okvirima. Samo se Beograd i pridržava Briselskog sporazuma.

Sa negodovanjem osuđujemo uvredljive i klevetničke izjave kosovskog „premijera“ Kurtija na račun Srbije i Rusije -
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocan-Harčenko o potezu Kurtija i reakciji EU: Sve je predvidljivo

Izvor: 24sedam.rs, 02.Dec.2022

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se Moskva ne čudi "svojevoljnim odlukama" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija

Nastavak na 24sedam.rs...

Bocan-Harčenko: Brisel krši smernice UN

Izvor: Danas, 02.Dec.2022

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) 2010. godine donela "određene smernice" Evropskoj uniji (EU) za vođenje dijaloga Beograda i Prištine i da je tada bilo reči o normalizaciji, a ne o priznanju nezavisnosti Kosova, zbog čega...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.