Izvor: Southeast European Times, 12.Sep.2010, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki premijer Papandreu poziva na jedinstvo u usvajanju reformi

12/09/2010

SOLUN, Grčka -- Premijer Jorgos Papandreu rekao je u subotu (11. septembar), u svom godišnjem govoru o ekonomskoj politici, da se vlada bori za opstanak Grčke. "Ili ćemo pobediti ili ćemo potonuti zajedno", rekao je Papandreu na trgovinskom sajmu u Solunu. Papandreu je naglasio da će vlada nastaviti reforme i liberalizovati ekonomske sektore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << kao što su proizvodnja električne energije i saobraćaj. Tokom govora, jedan ljutiti građanin, koji je kasnije identifikovan kao ugledni specijalista za rak, bacio je svoju cipelu na premijera. On je odmah uhapšen, ali je kasnije pušten na slobodu.

U međuvremenu, oko 20.000 ljudi prisustvovalo je protestnim marševima održanim u Solunu protiv vladinih mera štednje. Nekoliko stotina mladih pokušalo je da razbije kordon policajaca, koji su koristili suzavac da ih rasteraju nakon sukoba u blizini sajma koji su trajali nekoliko minuta. Vozači teretnih kamiona takođe su se pridružili protestu, najavljujući novi štrajk u ponedeljak protiv predloženih mera u transportnom sektoru.

U međuvremenu, MMF je odobrio u petak drugu tranšu paketa pomoći za Grčku, koji ukupno iznosi 110 milijardi evra. Ova tranša iznosi 9 milijardi evra: 2,5 milijardi od MMF i 6,5 milijardi od EU. (AFP, Rojters, AP, BBC, CNN, ANA-MPA - 11/09/10; AFP, RIA Novosti, ANA-MPA - 10/09/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.