Grčka ambasada normalno radi posle noćašnjeg incidenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2009, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka ambasada normalno radi posle noćašnjeg incidenta

BEOGRAD - Posle noćašnjeg incidenta u kome su nepoznate osobe bacile dva "molotovljeva koktela" na zgradu Ambasade Grčke u Beogradu, službe Ambasade i konzularnog odeljenja u Francuskoj ulici od jutros normalno rade, saznaje Tanjug. Na zgradu grčke ambasade u Francuskoj ulici u Beogradu grupa mladića bacila je dva molotovljeva koktela, jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko tri sata, prenela je RTS.

"U noćašnjem incidentu pričinjena je manja šteta, tako da ambasada radi normalno. Istraga je u toku, i čekamo izveštaj policije", rečeno je Tanjugu u ambasadi Grčke.

Noćas oko tri sata nepoznate osobe bacile su dva "molotovljeva koktela" na zgradu grčke ambasade, a potom pobegle. Tom prilikom jedan prozor je razbijen, plamen je izazvao manja oštećenja na fasadi, ali vatra nije prodrla u unutrašnjost zgrade, saopštio je MUP Srbije.

Motivi ovog napada još nisu poznati.

Prema rečima očevidaca, zapaljive naprave bacio je neko iz grupe od pet mladića, a posle toga oni su se podelili u dve grupe, od kojih je jedna pobegla taksijem, a druga se pešice udaljila prema centru grada.

Policija je pojačala kontrole i na lice mesta je odmah izašla uviđajna ekipa. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je jutros oko tri sata više nepoznatih osoba bacilo dva molotovljeva koktela na zgradu ambasade Grčke u Francuskoj ulici u Beogradu, a zatim pobeglo sa lica mesta.

U saopštenju MUP-a se navodi da tom prilikom nije bilo povređenih i da je na ambasadi naprslo staklo i da je izbio manji požar. Kako je navedeno, policija intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.