Grčka: Službenici najvili štrajk

Izvor: B92, 21.Sep.2013, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Službenici najvili štrajk

Atina -- Grčki sindikat državnih službenika ADEDY, pozvao je na dvodnevni štrajk u znak protesta zbog masovnih otpuštanja i kadrovskih izmena u javnom sektoru.

Smanjenje broj zaposlenih u javnom sektoru zahtevaju medunarodni kreditori.

"Sindikat je odlučio da nastavi svoje aktivnosti protiv destruktivne politike vlade i trojke (EU/MMF/ECB)", navodi se u saopštenju ADEDY-ja.

Prema zahtevima zajma Evropske unije i Medjunarodnog monetarnog fonada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčka do kraja godine mora da uključi 25.000 radnika u javnom sektoru u "šemu mobilnosti", prema kojoj će njihov rad biti procenjen, a oni kasnije premešteni na druga radna mesta ili otpušteni, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka: Državni službenici najavili štrajk

Izvor: Blic, 22.Sep.2013, 00:47

Grčki sindikat državnih službenika ADEDY, pozvao je na dvodnevni štrajk u znak protesta zbog masovnih otpuštanja i kadrovskih izmena u javnom sektoru...Smanjenje broj zaposlenih u javnom sektoru zahtevaju medunarodni kreditori..."Sindikat je odlučio da nastavi svoje aktivnosti protiv destruktivne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.