Goran Hadžić večeras stiže u Srbiju, odmah ga prebacuju u Novi Sad

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Hadžić večeras stiže u Srbiju, odmah ga prebacuju u Novi Sad

Haški optuženik Goran Hadžić trebalo bi večeras da stigne iz Haga u Srbiju pošto je Tribunal doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja, rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije.

Agenciji Beta nisu mogli da preciziraju tačno vreme dolaska Hadžića u Beograd, ali je njegov advokat Zoran Živanović za televiziju Pink >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao da bi trebalo da doputuje u Beograd oko 22.30 sati, posle čega će biti prebačen u svoj stan u Novom Sadu.

Živanović je rekao da su Hadžiću postavljeni uslovi da stalno boravi u Novom Sadu, da ga svakodnevno posećuje policija, da ne komunicira sa medijima, žrtvama i svedocima.

Hadžiću je u novembru prošle godine dijagnostifikovan tumor mozga, a Tribunal je pre dva dana prihvatio žalbu bivšeg predsednika "Republike Srpske Krajine", i naložio njegovog puštanje na privremenu slobodu radi lečenja. Hadžić će u Hag biti vraćen u maju, a datum njegovog povratka je poverljiva informacija, navodi se u odluci suda objavljenoj na sajtu Tribunala.

Troškove njegovog putovanja i lečenja snosiće Srbija koja je dužna da Hadžića uhapsi, ako pokuša bekstvo ili na neki drugi način prekrši uslove privremenog puštanja iz pritvora.

Optužnica Hadžića tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje, 1991-93. u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Kupljena karta za Hadžića"

Izvor: B92, 15.Apr.2015

Haški optuženik Goran Hadžić, kojeg je Tribunal pustio na privremenu slobodu, večeras se vraća u Srbiju, izjavio je Rasim Ljajić..."Karte su kupljene i on se večeras vraća u Srbiju. Koliko će boraviti u Srbiji mi nemamo pravo da kažemo, ali neće dugo. On će imati obavezu koje je odredilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.