Godine prolaze, Valjak večno ostaje: Spektakl u punoj „Areni“

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2019, 02:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godine prolaze, "Valjak" večno ostaje: Spektakl u punoj „Areni“

Legendarni zagrebački bend sjajnim koncertom zatresao beogradsku "Štark arenu". „Valjak“ dokazao da ne živi na staroj slavi, pa su odlično prihvaćene i pesme sa aktuelnog albuma "Vrijeme NEUNIŠTIVI "Parni valjak", jedan od najdugovečnijih rok sastava na prostoru bivše Jugoslavije, niz sjajnih beogradskih koncerata u poslednjih devet godina produžio je večeras još jednim spektaklom pred 15.000 obožavalaca u "Štark areni", koju je već "osvojio" sa dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rasprodata koncerta 2010, a onda još jednom i na Dan žena 2014. Jedan od udarnih nastupa na turneji "Runda 44", simbolično nazvanoj po broju godina koliko već "Valjak" postoji, doneo je, baš kako to pevač Aki Rahomovski voli da istakne, to da se bend, kao i uvek savršeno usviran, i publika stope u jednu celinu od prve pesme, a to je, ovoga puta bila "Ljubavna". Uvodni rif za "Zagreb ima isti pozivni" je neretko okidač za početak prave žurke, pogotovo u parteru, pa se tako nešto desilo i sada. Dlanovi i grla nisu se štedeli ni uz "Mijenjam se", "Zastave", a beogradska publika počašćena je pesmom koja dugo nije bila u set listi, "Mir na jastuku". Koliko god da je hitova veliki bend snimio u zlatnom periodu, pre svega osamdesetih, još jednom je dokazao da ne živi na staroj slavi, pa su odlično prihvaćene i pesme sa aktuelnog albuma "Vrijeme" - "Kad nemaš kud", "Otkud ti pravo"... Balade su, ipak, ono što je mnogima prva asocijacija na proslavljenu grupu, a po mnogima najveća, najznačajnija, "Jesen u meni", brzo je sve raznežila, i silne mobilne i upaljače popalila. "Pusti nek" traje, još jedan čuveni "laganić", predstavljao je sjajan uvod. "Ostani s njim", "Gledam je dok spava", "Kada me dotakne"- sve to Beograd peva, bez razmišljanja kakve će glasne žice sutradan biti. PROČITAJTE JOŠ: Iva Ilinčić o saradnji sa Bjelogrlićem: Mada je sada u stolici reditelja, od drugih ga razlikuje to što je prvenstveno glumacObožavaoci raznih generacija potpuno su se predali svakoj noti, stihu, pogotovo kad bi na red došlo nešto što se peva uglas, poput "Uhvati ritam", "Dođi", "Prokleta nedelja", "Godine prolaze"... Aki je blistao ali su gitarska "nadigravanja" Husa i Brka, sjajna duvačka sekcija, predstavljali one začine koji odvajaju vrhunske koncerte od (samo) dobrih. Odvaja ih i sjajno odabrana završnica gde "Dođi" i "Sve još miriše na nju" već 25 godina hipnotički pretvaraju sve glasove u jedan. Foto ATA Images Vratila se moćna družina da publici podari još "malo nježnosti" na bis, i da nas podseti da su tu 44 godine "U prolazu", a sve je, posle više od dva i po sata, definitivno završeno na žestok način, uz "Ugasi me" i "ketvok" Akija i Husa. Velikani su još jednom pokazali zbog čega toliko i tako uspešno traju. Foto: D. M.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu,   Beogradska Arena

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Parni valjak sjajnim koncertom oduševio publiku u Areni

Izvor: Blic, 10.Nov.2019

Legendarni Parni valjak je u subotu uveče u beogradskoj "Štark areni", u sklopu turneje "Runda 44", održao pred oko 15.000 obožavalaca raznih generacija dvoipočasovni koncert, i po ko zna koji put opravdao decenijske hvalospeve na račun kvaliteta njihove žive svirke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.