Glazgov i Liverpul mogući domaćini Pesme Evrovizije 2023.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 17:53

Glazgov i Liverpul mogući domaćini Pesme Evrovizije 2023.

Bi-Bi-Si je danas objavio da nadmetanje za 67. domaćina Pesme Evrovizije, koja će biti održana 2023. godine, ulazi u završnu fazu i potvrdio da Glazgov i Liverpul ostaju u konkurenciji za domaćina. Bi-Bi-Si je to saopštio nakon detaljne procene koju radi od 12. avgusta, kada je objavljeno da su Birmingem, Glazgov, Lids, Liverpul, Mančester, Njukasl i Šefild ušli u uži izbor kao kandidati za domaćine takmičenja, prenosi Rojters.

Konačna odluka biti doneta za nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelja nakon razgovora sa zvaničnicima Glazgova i Liverpula.

Fil Harold, predsednik komisije koju je Bi-Bi-Si ovlastio za izbor grada domaćina, zahvalio je gradovima kandidatima navodeći da su pokazali entuzijazam i strast prema Evroviziji koja postoji širom UK.

"Bili smo neverovatno impresionirani kvalitetom i kreativnošću svih gradskih ponuda", naveo je Harold.

Dodao je da je pesma Evrovizije veoma složen događaj, a Liverpul i Glazgov imaju najjaču ukupnu ponudu.

"Odlučni smo da takmičenje za Pesmu Evrovizije 2023. bude takvo da odrazi pobedničku poziciju Ukrajine, ali i da to bude događaj u kojem može da učestvuje cela Velika Britanija", kaže Harold.

Rojters podseća da je Britanija domaćin Pesme Evrovizije 2023. godine u ime Ukrajine, koja je ove godine pobedila na takmičenju.

Konačnu odluku o gradu domaćinu Pesme Evrovizije 2023. donosi Bi-Bi-Si u saradnji sa Evropskom radiodifuznom unijom (EBU).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Glazgov i Liverpul ostali u trci za domaćina Pesme Evrovizije 2023.

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2022

BBC je objavio da nadmetanje za 67. domaćina Pesme Evrovizije, koja će biti održana 2023. godine, ulazi u završnu fazu i potvrdio da Glazgov i Liverpul ostaju u konkurenciji za domaćina.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.