Gadafijevom sinu sudiće u Libiji

Izvor: B92, 10.Apr.2012, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijevom sinu sudiće u Libiji

Tripoli -- Libijski zvaničnici saopštili su da će Seif al-Islamu, sinu svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamera Gadafija, biti suđeno u Libiji.

Najavili su da će presuda će biti izrečena pre polovine juna.

Portparol vladajućeg Nacionalnog prelaznog saveta, Mohamed al-Hareizi, izjavio je danas da će Seif biti prebačen u Tripoli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u roku od 10 dana i da će se njegovo suđenje završiti pre parlamentarnih izbora koji treba da budu održani za dva meseca.

eif al-Islama su početkom novembra zarobili revolucionarni borci u pustinji na jugu Libije, podseća AP.

Al-Hareizi navodi da će Seifu biti suđeno za ubistva, korupciju i silovanja iz doba 42-šnje vladavine njegovog oca.

Inače, kako podseća AP, organizacije za zaštitu ljudskih prava su apelovale na libijske vlasti da izruče Seifa međunarodnom krivičnom sudu u Hagu kako bi mu tamo bilo suđeno.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.